Een SSL certificaat garandeert je bezoekers meer veiligheid doordat de datastroom tussen bezoekers en je website versleuteld is. 

Wanneer je een webshop hebt of met persoonsgegevens op je website werkt raden wij met klem aan een SSL certificaat te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten beschikbaar; van Domain, Wildcard Domain tot aan EV (Uitgebreide Validatie).
Onderstaand leggen wij de verschillen uit, hierdoor kun je zelf bepalen welk SSL certificaat aan jouw eisen voldoet.

SSL Domain
Een SSL domain certificaat is het instap certificaat en valideert het www. gedeelte van je website.
De houder van het SSL certificaat wordt gevalideerd aan de hand van een e-mail adres dat verbonden is met de domeinnaam waar je het certificaat voor aanvraagt.
Naar dit e-mail adres zal een bevestiging worden gestuurd waarop je dient te reageren. Hierdoor weet de bezoeker van je website dat jij eigenaar bent van het domein.
De adresbalk zal niet groen kleuren en er staat in het certificaat geen houder.

SSL Domain Wildcard
Wanneer je gebruik maakt van subdomeinen voor bepaalde delen van je website en deze ook wilt beveiligen is dit SSL certificaat benodigd.
Hiermee beveilig je naast het www. gedeelte ook alle overige sub domeinen, bijvoorbeeld shop. en demo.
Het certificaat is voor de rest gelijk aan het SSL domain certificaat.

SSL EV (Uitgebreide Validatie
Het SSL EV certificaat is het meest uitgebreide certificaat dat beschikbaar is en dient gevalideerd te worden middels de bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld jouw inschrijving bij de Kamer van Koophandel, die overeen dienen te komen met de gegevens van je aanvraag.
De adresbalk zal in de nieuwere browsers zoals IE7 en Firefox groen kleuren.
Tevens zal je identiteit en de Certificaat Autoriteit worden weergeven, dit geeft de bezoekers een veiliger gevoel.
Het SSL EV certificaat is alleen mogelijk te gebruiken op www. subdomein, het is niet mogelijk dit certificaat op meerdere subdomeinen te installeren.
Als gevolg van de uitgebreide controle procedures, duurt de uitgifte vaak langer dan de Organisatie validatie (meestal 1 tot 2 weken).

IPS biedt diverse SSL Certificaten aan

Op zoek naar een SSL Certificaat dat bij je past? Dan ben je bij IPS bij het juiste adres. Bekijk ons aanbod en meld je direct aan.

Klik hier ? SSL Certificaten